NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
آیا با مطالعه همین مطالب اندک، دلسوزان استقلال و عزت ایران اسلامی حق ندارند به انتقاد از روند مذاکرات و توافق ضعیف ژنو بپردازند و آیا منتقدان، با تجربه ای که از نحوه تهیه، تنظیم و اجرای توافق ژنو طی شش ماه گذشته در اختیار دارند، نمی بایست دلواپس آینده این مرز پرگهر باشند؟
"خیبرآنلاین" - طبق اعلام قبلی، روز سه شنبه هفته جاری، دور جدیدی از مذاکرات هسته ای با حضور مدیران سیاسی کشورهای ایران و 1+5 جهت بررسی وضعیت توافق ضعیف ژنو و نیز، راه های رسیدن به توافق جامع در وین برگزار خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی "خیبرآنلاین"، به همین منظور و به جهت اهمیت مضاعفی که موضوع مذاکرات هسته ای پیدا کرده، لیست تیترواری از مطالب چند روز اخیر رسانه های بین المللی که اکثرا صهیونیستی- آمریکایی هستند و یا در محدوده قلمروی آنان گام بر می دارند، در ادامه منتشر می شود تا مصادیق جدیدی از علت نقد منتقدین توافق ضعیف ژنو و دلواپسی آنان نسبت به توافق جامع مشخص شود:

* روزنامه صهیونیستی جروزالم پست

این روزنامه در مطلبی تحت عنوان "آمریکا خود را برای توافق با ایران و واکنش اسراییل آماده می کند" تلاش کرده تا ضمن دامن زدن به بحث زرگری میان آمریکا و رژیم صهیونیستی، در ادامه به نکته اصلی مدنظر خود بپردازد: کاخ سفید می گوید حتی بعد از اجرای توافق جامع، تحریم ها علیه ایران باقی خواهند ماند. در واقع، وزارت خزانه داری آمریکا تحریم ها را به سه دسته مرتبط با تروریسم، حقوق بشر و برنامه هسته ای تقسیم کرده است. به همین علت هم بود که در توافق موقت ژنو، مشخصا از عبارت "تحریم های مربوط به برنامه هسته ای" استفاده شد.

این روزنامه در مطلب دیگری به دیدار پرز و مشاور امنیت ملی کاخ سفید پرداخته و از قول پرز می نویسد:روابط استراتژیک و امنیتی میان آمریکا و اسراییل در دوران باراک اوباما به بالاترین حد خود رسیده است.

* روزنامه الحیات چاپ انگلیس

این روزنامه در مطلبی به نقل از سایت وزارت خارجه آمریکا نوشت: جان کری، وزیر خارجه آمریکا، با اعلام اینکه دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 از روز سه شنبه 23 اردیبهشت در شهر وین آغاز خواهد شد، گفت که ایران باید تصمیمات سختی بگیرد. وزیر خارجه آمریکا با گفتن این عبارت که "دست نیافتن به یک توافق، بهتر از یک توافق بد است" گفت که اهداف آمریکا در مذاکرات هسته ای تغییری نکرده است.


* خبرگزاری رویترز

به گزارش این خبرگزاری، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، گفته است مذاکرات با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور در میان دیگر سرفصل های گفتگو با مقام های اسراییلی خواهد بود. به گفته جی کارنی، دیدارهای سوزان رایس، مشاور امنیتی کاخ سفید، با مقام های تل آویو قرار نیست تحولی جدید را درباره موضوع مذاکرات اتمی ایجاد کند.

* چهارمین همایش سمپوزیوم موشک و پدافند هوایی در خاورمیانه

فرانک رُز، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاست دفاعی، در حاشیه این همایش در ابوظبی گفت کهواشنگتن درخصوص رسیدن به یک راه حل مطلوب درباره مساله هسته ای ایران خوشبین است ولی این باعث نخواهد شد که نگرانی هایش پیرامون سایر رفتارهای بد ایران از جمله ادامه فعالیت های موشکی آن کاهش یابد. به گفته فرانک رز، ادامه برنامه موشک های بالستیک ایران تهدیدی بالقوه برای آمریکا و متحدان آن در منطقه است و به همین جهت، آمریکا کشورهای حاشیه خلیج فارس را برای دفاع در برابر چنین تهدیدی به صورت جدی یاری خواهد کرد.

* وبسایت لوبلوگ

فرانسوا نیکولو، سفیر سابق فرانسه در تهران، با انتشار مطلبی در این وبسایت تحت عنوان "توافق اتمی ایران، دشواری در آخرین مراحل" به بررسی عملکرد تیم مذاکره کننده دولت یازدهم که از دید این نویسنده غربی "تیمی رویایی"(!) است می پردازد و در نوشته اش، دشواری هایی که برای توافق جامع میان ایران و 1+5 در راه هست را اینگونه برمی شمارد: 1- شکل ظرفیت غنی سازی ایران 2- پژوهش و توسعه اتمی 3- ابعاد نظامی احتمالی 4- موشک های بالستیک ایران 5- مدت توافق جامع.

* صدای اسراییل

این رسانه صهیونیستی سخنی از نتانیاهو را منتشر کرده است: ایران برای برطرف کردن تحریم های سنگینی که کمر اقتصادی اش را شکست، مانند نیاز انسان به اکسیژن، به حل هرچه زودتر توافق هسته ای نیاز دارد.

* صدای آمریکا

VOA  هم در مطلبی قابل تامل به نکته ای که رییس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا مطرح کرده است، می پردازد. وی گفته: در ملاقاتی که با رییس فرماندهی مرکزی نظامی آمریکا داشتم به من گفت که سه چیز نمی گذارد شب ها بخوابم: ایران، ایران و ایران.

* روزنامه صهیونیستی هاآرتص

این روزنامه اسراییلی با اشاره به سفر سوزان رایس به همراه وندی شرمن، سرپرست تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا، به سرزمین های اشغالی قبل از برگزاری دور جدید مذاکرات در وین، می نویسد: اسراییل این را درک می کند که پیشرفت های مهمی در گفتگوها بر سر توافق هسته ای موقت ژنو به عمل آمده و این پیشرفت ها بیش از حد انتظار بوده و مقام های اسراییلی اکنون بر این باورند که زمان آن فرارسیده تا اسراییل از کانال های غیرعلنی تضمین بگیرد که توافق نهایی هسته ای با ایران در راستای منافع آن کشور خواهد بود.

* خبرگزاری فرانسه

این خبرگزاری بیانیه روز پنجشنبه 18 اردیبهشت کاخ سفید را منتشر کرد که در متن آن آمده: سوزان رایس در دیدار با بنیامین نتانیاهو و شماری دیگر از مقام های بلندپایه اسراییل در بیت المقدس بر سر تمامی چالش های پیش رو در قبال ایران گفتگو کرد و متعهد شد که در این خصوص هماهنگی کامل میان اسراییل و آمریکا همواره برقرار بماند.

* روزنامه واشنگتن پست

لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، در مصاحبه با این روزنامه آمریکایی، با بیان اینکه در توافق موقت ایران و گروه 1+5، بر حق غنی‌سازی تصریح نشده، گفت ایران می‌تواند در توافق جامع غنی‌سازی محدود و غیرنظامی داشته باشد. او با اشاره به مذاکرات قبلی که منجر به توافق ضعیف ژنو شد، اینگونه مطرح کرد که: در مرحله اول، به اندازه کافی توافق محکمی نبود. به همین خاطر با 1+5 بحث‌هایی کردیم و تصمیم گرفتیم که موضعی واحد اتخاذ کنیم. ایرانی‌ها در ابتدا جواب رد دادند اما 10 روز بعد که برگشتند، رضایت دادند.

***

همانگونه که ملاحظه شد، مطالب فوق، تنها گوشه ای از اخبار هفته گذشته رسانه های آمریکایی- صهیونیستی و وابستگان به غرب بود که در آنها، دیدگاه های مختلف مقامات اسراییل و ایالات متحده و دیگر نظریه پردازان وابسته به غرب را پیرامون مذاکرات هسته ای ایران، توافق ضعیف ژنو و توافق جامع احتمالی، انعکاس داده اند.

ناگفته نماند که این مطالب آشکار، تنها مشتی از خروارهاست که از انتشار بسیاری از آنها به جهت پاره ای ملاحظات خودداری می شود.

حال، آیا با مطالعه همین مطالب اندک، دلسوزان استقلال و عزت ایران اسلامی حق ندارند به انتقاد از روند مذاکرات و توافق ضعیف ژنو بپردازند و آیا منتقدان، با تجربه ای که از نحوه تهیه، تنظیم و اجرای توافق ژنو طی شش ماه گذشته در اختیار دارند، نمی بایست دلواپس آینده این مرز پرگهر باشند؟

با این همه، امید آن است که تیم مذاکره کننده، از فرصتی که نظام برای آنها فراهم آورده، بهترین استفاده را کرده و پاسخ مناسبی به این اعتماد ارایه نمایند. آنان باید خطوط قرمز 6 گانه اعلام شده توسط امام خامنه ای را بدون کوچکترین مماشات، به عنوان نصب العین و دستورالعمل خود قرار داده و بر سر میز مذاکرات حاضر شوند. تیم مذاکره کننده با عبرتی که از توافق ضعیف ژنو گرفت، باید از نامحرم دانستن مردم و مسئولان کشور پرهیز و به صورت کاملا شفاف و صریح، آنان را در قبال تعهدات، حقوق و تکالیفی که با یکایک آحاد کشور ارتباط مستقیم دارد، مطلع نمایند. اگر این مسایل اتفاق بیفتد، بر اجماع ملی در بحث مذاکرات هسته ای کمک خواهد شد؛ در غیر اینصورت، وضعیت از اینکه هست، قطعا بهتر نخواهد بود.

[ شنبه 93/2/20 ] [ 9:21 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 33143
بازدید دیروز: 1506
کل بازدیدها: 5139432